Bate Gorter NL

"Bij VIB wordt niet alleen gekeken naar welk brokje het beste past, maar naar het totale plaatje."

“Mijn naam is Bate Gorter. Samen met mijn vrouw Dorien en onze 3 kinderen heb ik een melkveebedrijf met 70 ha land in het Groningse Kornhorn. De koeien worden 2 keer per dag gemolken in een 2x 10 melkstal.

Eind 2016 hebben wij de overstap gemaakt naar onafhankelijk advies. De reden hiervoor was dat we niet tevreden waren over onze toenmalige voerleverancier. De gewenste resultaten bleven uit. Over de resultaten zijn we nu heel tevreden. De 305 dagenproductie is met 1100 kg gestegen naar 9500 kg melk per koe per jaar, met een gemiddeld vet van 4,75% en een eiwit van 3.63%. De kilogrammen vet + eiwit zijn nu ruim 100 kg hoger.

Bate Gorter - VIB

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.”
Sinds de intrede van VIB hebben we al veel onderdelen verandert op ons bedrijf. Een van de dingen die we aangepakt hebben is het weiden van de koeien. Samen met VIB hebben we een plan gemaakt voor roterend standweiden. Dit doen we nu zo’n 3 jaar naar volle tevredenheid. Het werkt een stuk prettiger en overzichtelijker.

Bij VIB wordt niet alleen gekeken naar welk brokje het beste past, maar naar het totale plaatje. Dit heeft een toegevoegde waarde. Een praktische werkwijze waarbij gelet wordt op de kosten, zodat het rendement voor de boer groter wordt. Je hebt echt het gevoel dat er met je mee wordt gedacht.”